En hobby som vekker arkitekten i deg

Mange liker hobbyer som lar en bygge og konstruere siden det krever mye tankevirksomhet og nøyaktighet. Lego er en perfekt hobby for nettopp det ettersom det finnes ubegrensede muligheter for hva som kan bygges og konstrueres. Mange blir hekta på Lego fra de blir introdusert for det som barn, og fortsetter bare videre med det selv når de har nådd godt voksen alder.

legoDet skjer flere ganger at det arrangeres Lego-utstillinger, og da får man virkelig sett kreativiteten til de som dyrker Lego som hobby. De mest fremtredende Lego-konstruksjonen er som oftest i kategoriene:

  • Kjente byggverk
  • Tog og stasjoner
  • Båter

Mange bygger også Lego-konstruksjoner basert på filmer, og det finnes selvsagt Lego-figurer som ligner på kjente filmkarakterer og dermed passer perfekt inn. Dersom du besøker Legoland i Danmark vil du selvsagt finne mye inspirasjon siden det er hovedstaden og pilegrimsmålet for omtrent alle Lego-entusiaster.

300 voksne entusiaster

Norge har omtrent 300 medlemmer som tilhører Foreninga for voksne Lego-entusiaster, som består av både kvinner og menn som liker å få utløp for sin fantasi. Noen bygger Lego-konstruksjoner basert på viktige hendelser som finner sted, som for eksempel det at kirken tillater homofilt ekteskap. Mer om dette her.

Spesielle konstruksjoner krever spesielle byggeklosser, og det kan være svært tidkrevende og ofte kostbart å finne den rette fasongen på byggeklossen du trenger. Ofte må det en spesiell farge til også, og det bare øker tidsbruken og kostnadene. Mange har hobbyrom hjemme hvor alle Lego-klossene har tilholdssted, og her brukes det mye tid på å konstruere og designe nye scenarioer med Lego-klosser.

Det finnes flere butikker som selger Lego-klosser i nesten alle tenkelige farger og størrelser, men det kan selvsagt også bestilles over nett. Mange liker å kunne finne akkurat den klossen de er ute etter i en butikk, og dermed glede seg til hjemturen hvor man da kan ta fatt på byggingen av konstruksjonen etter å ha sittet fast. Noe av utfordringen er å måtte gjøre best mulig bruk av de klossene du har hvis du ikke skal gjøre flere innkjøp, da setter du nemlig hjernecellene i sving!

En annen hobby du kan lese om her, i et tidligere innlegg.